Deelnemende organisaties

Mindfulness Based Stress Reductie Training door Henrieke

Beschrijving

Wat ik aanbied is een 8 weekse mindfulness training voor kinderen (en leerkrachten).
Dit is een training voor alle kinderen, de kinderen kunnen gewoon in de klas blijven zitten en duurt 30 minuten per les, per week.
Deze mindfulness training voor kinderen (groep 4 t/m groep 8). De training is gebaseerd op de Mindfulness Based Stress Reductie training (MBSR) van dr. Jon Kabat-Zinn en is een zogenoemde ‘evidence-based’ training.

Door bewuste aandacht te oefenen, verbeteren de concentratie en het geheugen. De aandachts-training helpt kinderen beter om te gaan met stress, prestatiedruk, angst, sombere gevoelens en piekeren. Ze herkennen het als ze onrustig, verdrietig of boos zijn en leren dat emoties en gedachten komen en gaan.
In de training leren de kinderen hoe ze beter met (pieker)-gedachten, gevoelens en prikkels kunnen omgaan. Een kind dat meer in balans is; leert beter, reageert minder impulsief, slaapt beter, heeft meer controle over (negatieve) emoties en vindt betere oplossingen voor problemen. Optimisme, zelfvertrouwen, en emotionele veerkracht nemen toe. De training leert kinderen weerbaarder te worden en open te staan voor anderen en zichzelf. Hierdoor ontstaat meer zelfvertrouwen.

Tijdens deze training worden er aandachtoefeningen, bewegingsoefeningen en waarnemingsspelletjes gedaan. Kinderen worden zich er spelenderwijs van bewust hoe hun aandacht werkt. Actieve en rustige oefeningen wisselen elkaar af. Zij leren vaardigheden die zij in het dagelijkse leven, thuis en op school kunnen toepassen.
Bezoekadres
Horstweg 1
3871KP Hoevelaken
Postadres
Horstweg 1
3871KP Hoevelaken
0683055341 info@henrieke.nu https://www.henrieke.nu/
Kinderen 4-12 jaar
Volwassenen
Cursusaanbieder
Zoek een organisatie
Hier vindt u gegevens van een breed scala aan organisaties en verenigingen die actief zijn in de gemeente Nijkerk.