Deelnemende organisaties

Osteopathie Mennes

Beschrijving

De praktijk is van osteopaat Joshua Mennes. Alles in het lichaam beweegt, van spieren tot bloedvaten, van ingewanden tot gewrichten. Osteopathie is een manuele geneeswijze die zich richt op de beweging van het lichaam en op de bewegingen in het lichaam, met als doel om de gezondheid van de mens te optimaliseren.
Bezoekadres
Oranjelaan 83
3862CX Nijkerk
Postadres
Oranjelaan 83
3862CX Nijkerk
0337210590 0653603102 info@osteopathiemennes.nl http://www.osteopathiemennes.nl
Openingstijden
Maandag09:00 - 18:00
Dinsdag09:00 - 13:00
Woensdag09:00 - 19:00
Donderdag09:00 - 18:00
Vrijdag09:00 - 18:00

Joshua Mennes
Osteopaat

Bij Osteopathie Mennes kunt u terecht voor een groot scala aan klachten. Wij behandelen niet alleen de klacht maar ook de oorzaak.
Nijkerk (gemeente)
Alle leeftijden
baby's, kinderen , zwangere vrouwen tijdens en na de zwangerschap volwassenen, ouderen, sporters eigenlijk dus voor iedereen!
Intake: De intake bestaat uit een gesprek, een lichamelijk onderzoek en de behandeling. Met het gesprek (de anamnese) worden de klachten en (medische) achtergrondinformatie van de patiënt in kaart gebracht. Tijdens het onderzoek wordt het volledige lichaam onderzocht op blokkades en spanningen. Na het onderzoek worden de bevindingen met de patiënt besproken. Tijdens het onderzoek zal de osteopaat altijd uitsluiten dat er ernstige problemen zijn en indien nodig doorverwijzen naar een arts of specialist. Safety first Veiligheid is een belangrijk item voor de Osteopaat. Tijdens het algemeen onderzoek voert de Osteopaat, indien nodig, specifieke veiligheidstesten uit of vraagt uitslagen van beeldvormend onderzoek op bij de huisarts of specialist, zoals röntgenfoto’s of scans, om te kunnen bepalen of behandeling geïndiceerd is en welke technieken kunnen worden gebruikt. Bent u in het bezit van relevante medische uitslagen neem deze dan mee tijdens het eerste consult. Behandeling: Tijdens de behandeling zal de osteopaat middels gevarieerde technieken de blokkades opheffen en daarmee het lichaam in balans brengen. Ook kunnen simpele voedingsadviezen of oefeningen worden aangeraden. Baby’s en kleine kinderen worden niet gemanipuleerd (“gekraakt”), volwassenen zo min mogelijk. Voor de behandeling kleedt de patiënt zich uit tot op het ondergoed (baby’s en kinderen enkel voor zover nodig). Meestal merkt u reeds na een eerste of tweede consult resultaat van de behandeling. Naargelang de voorgeschiedenis, chroniciteit en ernst van uw klachten zullen meerdere behandelingen of enkele jaarlijkse controlebehandelingen uw klacht verder doen afbouwen, stabiliseren of ondersteunen. Kinderen/baby’s: Met kleine kinderen is het altijd de vraag of ze de behandeling toelaten en genoeg geduld hebben. Ouders kunnen van tevoren uitleggen wat er gaat gebeuren en een speentje of speeltjes meenemen. Natuurlijk is het fijn als kinderen geen honger hebben en uitgerust zijn. Zuigelingen kunnen indien nodig gevoed worden tijdens de behandeling. Bij baby’s is het goed minimaal 24 uur te laten tussen een behandeling en eventuele vaccinaties. Als uw kind ziek of koortsig is, is het beter niet te behandelen. Bel gerust voor overleg. Voor zowel volwassenen als baby’s en kinderen is het raadzaam na de behandeling rustig aan te doen en de rest van de dag niet te sporten of nog veel te ondernemen.
U heeft geen verwijzing van een arts nodig en vrijwel alle zorgverzekeraars vergoeden de behandeling gedeeltelijk. U ontvangt na de behandeling direct een factuur die u bij voorkeur via pin betaling kunt voldoen. De kosten voor een behandeling van 45 minuten tot 60 min bedragen inclusief PIN-korting 95 euro (100 euro zonder PIN-korting bij contant betalen).
Zoek een organisatie
Hier vindt u gegevens van een breed scala aan organisaties en verenigingen die actief zijn in de gemeente Nijkerk.