Deelnemende organisaties

Stiefgoed Amersfoort

Coaching en begeleiding van ouders van samengestelde gezinnen

Een samengesteld gezin of een stiefgezin is een gezin waarbij één of beide partners kinderen hebben uit een eerder relatie. Het runnen van een samengesteld gezin is niet eenvoudig. Vol liefde en goede wil beginnen mensen aan deze uitdaging. In de praktijk lopen deze gezinnen vaak tegen zaken aan die ze niet kennen uit de doorsnee gezinnen. Ruim tweederde van de samengestelde gezinnen valt binnen 5 jaar uit elkaar.

In een samengesteld gezin heb je te dealen met verschillen in gezinsculturen en opvoedingsstijlen. Kinderen hebben moeite zich aan te passen. Je hebt andere gevoelens voor je stiefkinderen dan voor je eigen kinderen. Met je partner praten over het gedrag van zijn/haar kinderen leidt snel tot conflicten. Hoe ga je om met de wensen van de ex-partner?

Stiefgoed Amersfoort begeleidt ouders van samengestelde gezinnen die op zoek zijn naar meer rust en harmonie in hun samengestelde gezin.

Stiefgoed Amersfoort maakt deel uit van het landelijke Stiefgoed netwerk, een onafhankelijke organisatie met intern opgeleide, gecertificeerde professionals, die zich onderscheiden in kennis, kunde, en toewijding. Elke coach is ervaringsdeskundig, dat wil zeggen dat ze leven of geleefd hebben in een samengesteld gezin.

Sigrid de Haan is Stiefcoach bij Stiefgoed Amersfoort. Zij is moeder en stiefmoeder in een samengesteld gezin met 9 kinderen.

Meer informatie vind je op www.stiefgoed.nl
Computerweg 1
3821AA Amersfoort
Van Dijkhuizenstraat 10
3864DV Nijkerkerveen
0628976547 sigrid@stiefgoed.nl Linkedin Stiefgoed Amersfoort Facebook Stiefgoed Amersfoort
Lift of traplift verdieping
Rolstoeltoegankelijk
Rolstoeldoorgankelijk
Parkeervoorziening gehandicapten

Sigrid de Haan

Coach

Stiefgoed Amersfoort helpt je om meer rust en stabiliteit te ervaren in je samengestelde gezin. Er wordt niet alleen gekeken naar de knelpunten waar je als ouders tegen aan loopt, maar ook naar de onderliggende dynamieken. Wat gebeurt er onder de waterlijn? Wat zorgt ervoor dat deze knelpunten ontstaan? Stiefgoed Amersfoort helpt je om te bewegen naar gezondere dynamieken, zodat het gezin een plek is waar iedereen zich prettig en veilig voelt.

Het runnen van een samengesteld gezin is topsport, en daar kan je best een coach bij gebruiken.
Volwassenen 21- 65 jaar
Stiefgoed Amersfoort richt zich men name op hulp aan (stief)ouders van het samengestelde gezin. De ouders vormen het fundament van het gezin. Als het fundament sterk is, varen kinderen daar wel bij. Zo blijven kinderen vrij van therapie. Is er toch hulp nodig voor een kind, dan zal doorverwezen worden naar een kindercoach met stiefervaring uit het netwerk van Stiefgoed Amersfoort.
Zoek een organisatie
Hier vindt u gegevens van een breed scala aan organisaties en verenigingen die actief zijn in de gemeente Nijkerk.