Heeft u een laag inkomen en geen geld kunnen sparen? Moet u extra uitgaven doen voor uzelf of uw gezin? In bijzondere situaties is een bijdrage van de gemeente Nijkerk mogelijk.
De gemeente Nijkerk heeft een aantal voorzieningen om inwoners met een minimuminkomen te ondersteunen:
1. Bijzondere Bijstand: Soms krijgt u te maken met bijzondere kosten, zoals medische kosten, studiekosten, een nieuwe wasmachine of extra reiskosten. Wanneer u die niet zelf kunt betalen en ze ook niet via een andere regeling of voorziening worden vergoed, kan de gemeente Nijkerk u helpen met ‘bijzondere bijstand’. Of u daarvoor in aanmerking komt hangt af van uw inkomen, spaargeld en bezittingen.
2. Collectieve zorgverzekering: Inwoners van de gemeente Nijkerk met een minimuminkomen kunnen deelnemen aan een collectieve zorgverzekering voor de minima (CZM) bij Zilveren Kruis. Deze verzekering bestaat uit een basisverzekering en de keuze uit drie verschillende aanvullende verzekeringen.
3. Bijdrage voor sport en cultuur: Inwoners van de gemeente Nijkerk met een laag inkomen kunnen een bijdrage van de gemeente ontvangen voor kosten die verband houden met sport, cultuur en vorming.
4. Kindpakket: In Nederland zijn er heel veel kinderen die door het lage inkomen van hun ouders niet mee kunnen doen aan activiteiten die voor andere kinderen heel gewoon zijn. Bijvoorbeeld voetbal, muziekles, schoolreisje of je verjaardag vieren zijn niet vanzelfsprekend voor ieder kind. Voor deze kinderen is er Kindpakket. In de gemeente Nijkerk biedt het Kindpakket een aantal mogelijkheden.
5. Individuele inkomenstoeslag: Als u een laag inkomen heeft, zoals een uitkering, dan kunt u mogelijk aanspraak maken op een inkomenstoeslag. De toeslag is een geldbedrag dat u van de gemeente kunt krijgen als u langere tijd van een minimumuitkering moet leven, geen of weinig eigen vermogen heeft en ook geen uitzicht heeft op betaald werk.
Kijk voor meer informatie op de website van de gemeente of bel 033 - 247 22 22.
Meer informatie
Gemeente Nijkerk
Beschrijving
De gemeente Nijkerk bestaat uit de kernen Nijkerk, Nijkerkerveen en Hoevelaken. De gemeente telt ruim 45.000 inwoners en heeft naast de gezellige woonkernen ook een mooi buitengebied.Producten
Gevonden dieren
Het tehuis is geopend van maandag tot en met zaterdag van 14.00 tot 16.00 uur.
Meer informatie vindt u op onderstaande website.
Meer informatie
Urgentieverklaring wonen
Zie voor meer informatie onderstaande website van de gemeente.
Meer informatie
Hulp bij schulden
PLANgroep is uitvoerder van schulddienstverlening in de gemeente Nijkerk en helpt inwoners deze problemen op te lossen. Schulddienstverlening is beschikbaar voor iedere inwoner van de gemeente ongeacht het inkomen.
Inwoners van de gemeente Nijkerk kunnen zich via www.plangroeponline.nl/nijkerk digitaal aanmelden. Dit kan 7 dagen in de week en 24 uur per dag. Binnen drie dagen neemt een medewerker van PLANgroep contact met u op.
Budgetbeheer kan bijvoorbeeld een oplossing zijn als u beginnende schulden heeft of wanneer het u niet meer lukt om zelf uw financiën te beheren. Budgetbeheer betekent dat de organisatie PLANgroep (tijdelijk) uw geld beheert om (verdere) schulden te voorkomen. U krijgt dan tijd en rust om te leren zelf weer uw geldzaken op orde te houden.
De gemeente biedt ook op eigen initiatief hulp aan bij betalingsachterstanden.
Zie voor meer informatie onderstaande websites.
Meer informatie
Bijzondere bijstand
Heeft u een minimuminkomen, met weinig eigen vermogen, en kunt u dit soort bijzondere kosten niet betalen? Dan komt u wellicht in aanmerking voor bijzondere bijstand via de gemeente.
Zie voor meer informatie onderstaande websites.
Meer informatie
Collectieve zorgverzekering minima (CZM)
Meer informatie leest u op onderstaande website van de gemeente.
Meer informatie
Melden overlast jongeren
Met het instellen van dit meldpunt coördineert de gemeente Nijkerk de afhandeling van klachten over overlast van (hang-) jongeren. Samen met de politie, buurtbemiddeling en het jeugd- en jongerenwerk wil de gemeente er voor zorgen dat overlast niet plaatsvindt dan wel voorkomen kan worden.
Zie voor meer informatie onderstaande website van de gemeente.
Meer informatie
Kindpakket
Voor ondersteuning van deze kinderen heeft de gemeente Nijkerk een Kindpakket. Hierin zitten diverse regelingen: Meedoen, Leergeld Nijkerk, Jeugdsportfonds Nijkerk en Jeugdcultuurfonds Nijkerk.
Ga voor meer informatie naar onderstaande website van de gemeente.
Meer informatie
Regeling Meedoen
Voor meer informatie zie onderstaande website van de gemeente.
Meer informatie
Huurtoeslag
Meer informatie
Geld voor schoolspullen
Meer informatie
Starterslening
Kijk voor meer informatie op onderstaande website van de gemeente.
Meer informatie
Wonen in woonzorgcomplex
Kijk voor de mogelijkheden op onderstaande website van de gemeente.
Meer informatie
Persoonsgebonden budget
U vraagt het pgb aan bij de gemeente. Zie voor meer informatie onderstaande website van de gemeente.
Meer informatie
Spoedeisende zorg of hulp
Buiten praktijkuren van de huisarts kunt u terecht bij Huisartsenpost Meander Medisch Centrum Amersfoort (0900) 3311233.
Meer informatie
Veilig Thuis, advies- en meldpunt huiselijk geweld/kindermishandeling
Veilig Thuis is er voor iedereen die te maken heeft met huiselijk geweld of kindermishandeling: kinderen, volwassenen, ouderen, slachtoffers, plegers, familie, buren en andere omstanders. Veilig Thuis geeft advies en biedt ondersteuning, ook aan professionals.
Zie voor meer informatie onderstaande website.
Meer informatie
Gehandicaptenparkeerkaart
Kijk op onderstaande website van de gemeente hoe u een kaart kunt aanvragen en welke voorwaarden er zijn: www.nijkerk.eu.
Meer informatie
Gehandicaptenparkeerplaats
Kijk voor meer informatie op onderstaande website van de gemeente: www.nijkerk.eu.
Meer informatie
Mantelzorg
De gemeente Nijkerk wil mantelzorgers ondersteunen. Hiervoor kunt u terecht bij het Steunpunt Mantelzorg van Sigma. Sigma biedt u informatie en advies, maar ook emotionele ondersteuning en lotgenotencontact.
Sigma is telefonisch te bereiken op het telefoonnummer 033 - 247 48 30 of per e-mail info@sigma-nijkerk.nl. U kunt ook kijken op de website van Sigma: https://www.sigma-nijkerk.nl/.
Meer informatie
Uitkering levensonderhoud (bijstand)
Via onderstaande link naar de website gemeente leest u ook om welke bedragen het gaat.
Meer informatie
Mantelzorgwaardering
Meer informatie
Vrijwilligersverzekering
Dit betekent dat er op de volgende punten dekking is:
• Aansprakelijkheid voor vrijwilligers
• Ongevallenverzekering voor vrijwilligers
• Eigendommenverzekering voor vrijwilligers
• Bestuursaansprakelijkheid voor vrijwilligers
• Rechtsbijstand voor vrijwilligers
• Aansprakelijkheidsverzekering voor rechtspersonen
• Verkeersaansprakelijkheid voor rechtspersonen
Schade? Ga naar onderstaande website van de gemeente
Meer informatie
Advies over goed omgaan met geld (geldplannen)
De geldplannen zijn een handige manier om advies te krijgen over geld. De geldplannen zijn geschikt voor alle inkomens en anoniem. U krijgt tips om uw uitgaven te verminderen en om uw inkomsten te verhogen. Daarnaast krijgt u inzicht in hoe zorgvuldige keuzes te maken voor als u geld over heeft. En als u financiële zorgen of schulden heeft, wordt stap voor stap aangegeven hoe u uit de zorgen kan komen.
Meer informatie vindt u op onderstaande websites
Meer informatie
Sociaaldomeinraad
Zie voor meer informatie onderstaande website van de gemeente.
Meer informatie
Financiële bijdrage voor een initiatief
Kijk voor meer informatie op de website van de gemeente.
Meer informatie
Waarderingssubsidie
Zie voor meer informatie onderstaande website van de gemeente.
Meer informatie
Startkwalificatie
Als je 18 jaar bent en geen startkwalificatie hebt, dan is er wetgeving die regelt dat je begeleiding krijgt. Dit is begeleiding op maat door het ‘Regionaal meld- en coördinatiepunt voortijdige schoolverlaters’ (RMC). Dit betekent niet altijd ‘5 dagen in de schoolbanken’. Er zijn ook combinaties van leren en werken mogelijk. Het doel is het behalen van een startkwalificatie om zo een goede basis te leggen voor je toekomst.
Meer informatie
Leerplicht, bijzonder verlof of vrijstelling
Zie voor meer informatie onderstaande website van de gemeente.
Meer informatie
Dyslexie
Heeft een kind dyslexie, dan kan het kind in aanmerking komen voor een vergoeding van de gemeente voor de behandeling. De begeleiding wordt gedaan door de school.
Neem voor meer informatie contact op met het Sociaal Team van de gemeente, telefoonnummer 033 - 247 22 22. Een medewerker luistert naar u en helpt u verder. Of u kunt een e-mail sturen naar aanmelden@nijkerk.eu.
Meer informatie
Leerlingenvervoer, vergoeding
Ga voor meer informatie naar onderstaande website van de gemeente.
Meer informatie
Huishoudelijke hulp
Meer informatie vindt u op de website van de gemeente. Of neem contact op met het Sociaal Team van de gemeente: Telefoon: 033 - 247 22 22.
Meer informatie
Rolstoel, scootmobiel, vervoer
Neem dan contact op met het Sociaal Team van de gemeente. De medewerker kijkt samen met u naar de mogelijkheden en of u in aanmerking komt voor een vergoeding van de gemeente.
Telefoon: 033 - 247 22 22.
Kijk voor meer informatie op onderstaande websites.
Meer informatie
Valleihopper (vervoer)
De auto’s en busjes van de Valleihopper rijden in de Foodvalley-regio voor inwoners van de gemeente Nijkerk, Barneveld, Ede, Renswoude, Rhenen, Scherpenzeel, Veenendaal en Wageningen.
Of en hoe u gebruik kunt maken van de Valleihopper en wat het kost leest u op de website van de Valleihopper.
Valleihopperpas
Bent vanwege een beperking niet in staat met ander openbaar vervoer te reizen, neem dan contact op met het Sociaal Team van de gemeente. Telefoon: 033 -247 22 22.
In overleg met u kijkt de medewerker of de Valleihopper voor u een geschikte oplossing is. Wellicht komt u in aanmerking voor de Valleihopperpas. Voldoet u aan de voorwaarden dan reist u met deze pas voor een lager tarief, vergelijkbaar met wat u voor ander openbaar vervoer betaalt.
Meer informatie
Minima (ondersteuning)
De gemeente Nijkerk heeft een aantal voorzieningen om inwoners met een minimuminkomen te ondersteunen:
1. Bijzondere Bijstand: Soms krijgt u te maken met bijzondere kosten, zoals medische kosten, studiekosten, een nieuwe wasmachine of extra reiskosten. Wanneer u die niet zelf kunt betalen en ze ook niet via een andere regeling of voorziening worden vergoed, kan de gemeente Nijkerk u helpen met ‘bijzondere bijstand’. Of u daarvoor in aanmerking komt hangt af van uw inkomen, spaargeld en bezittingen.
2. Collectieve zorgverzekering: Inwoners van de gemeente Nijkerk met een minimuminkomen kunnen deelnemen aan een collectieve zorgverzekering voor de minima (CZM) bij Zilveren Kruis. Deze verzekering bestaat uit een basisverzekering en de keuze uit drie verschillende aanvullende verzekeringen.
3. Bijdrage voor sport en cultuur: Inwoners van de gemeente Nijkerk met een laag inkomen kunnen een bijdrage van de gemeente ontvangen voor kosten die verband houden met sport, cultuur en vorming.
4. Kindpakket: In Nederland zijn er heel veel kinderen die door het lage inkomen van hun ouders niet mee kunnen doen aan activiteiten die voor andere kinderen heel gewoon zijn. Bijvoorbeeld voetbal, muziekles, schoolreisje of je verjaardag vieren zijn niet vanzelfsprekend voor ieder kind. Voor deze kinderen is er Kindpakket. In de gemeente Nijkerk biedt het Kindpakket een aantal mogelijkheden.
5. Individuele inkomenstoeslag: Als u een laag inkomen heeft, zoals een uitkering, dan kunt u mogelijk aanspraak maken op een inkomenstoeslag. De toeslag is een geldbedrag dat u van de gemeente kunt krijgen als u langere tijd van een minimumuitkering moet leven, geen of weinig eigen vermogen heeft en ook geen uitzicht heeft op betaald werk.
Kijk voor meer informatie op de website van de gemeente of bel 033 - 247 22 22.
Meer informatie
Woning aanpassen
Als andere (grotere) woningaanpassingen nodig zijn, neem dan contact op met het Sociaal Team van de gemeente. Telefoon: 033 - 247 22 22.
Meer informatie
Meldpunt discriminatie
De gemeente zorgt ervoor dat uw klacht in behandeling wordt genomen door Vizier, https://discriminatieoost.nl/. U kunt ook zelf contact opnemen met Vizier.
Naast klachtenbehandeling kan deze stichting u adviseren over het omgaan met discriminatie, met u bespreken wat u tegen discriminatie kunt doen, bemiddelen tussen u en degene die discrimineert, helpen bij de opstart van een klachtenprocedure en bij aangifte doen bij de politie. Uiteraard zijn anonimiteit en vertrouwelijkheid verzekerd.
Meer informatie
Maaltijd (-voorziening)
Als u vragen hebt over een maaltijdvoorziening, kunt u contact opnemen met het Sociaal Team van de gemeente Nijkerk. Telefoon: 033 - 247 22 22.
Meer informatie
Toeslag bij laag inkomen
Meer informatie
Hulp bij vinden van werk
Meer informatie
Veranderingen als je 18 jaar oud wordt
Voortaan ben je in ieder geval zelf verantwoordelijk voor:
•jouw geldzaken
•afgesloten contracten
•verzekeringen (bijvoorbeeld de verplichte zorgverzekering)
•om zaken te regelen met de overheid heb je een eigen DigiD nodig, aanvragen dus!
Meer informatie of hulp nodig? Kijk op de website van de gemeente.
Meer informatie
Respijtzorg (mantelzorgondersteuning)
Meer informatie
Contactgegevens
Kolkstraat 27
3861AK Nijkerk 0332472222 gemeente@nijkerk.eu Website Gemeente Nijkerk
Toegankelijkheid
Aangepast sanitair
Rolstoeltoegankelijk
Rolstoeldoorgankelijk
Parkeervoorziening gehandicapten
Producteigenschappen
Zoek een organisatie