Vrijwilligerswerk

Vrijwilligerswerk is onbetaald werk dat u doet in het belang van de samenleving. Het kan door iedereen gedaan worden, jong of oud, en het kan verschillende vormen aannemen. Sommigen werken heel lang als vrijwilliger voor dezelfde organisatie, anderen doen af en toe een klusje of werken mee aan een project. Lang of kort, een grote klus of een kleiner karwei, het is allemaal waardevol.

Vrijwilligerswerk in de gemeente Nijkerk

In de gemeente Nijkerk zijn heel veel inwoners actief als vrijwilliger. Er zijn heel veel soorten vrijwilligerswerk, bijvoorbeeld bij sportverenigingen, natuur- of cultuurorganisaties, op scholen, via kerken, maar ook in zorg – en welzijnsorganisaties. Het is belangrijk dat vrijwilligerswerk bij u past en dat u er zelf ook voldoening aan beleeft. De een vindt het leuk om georganiseerd te gaan wandelen met een groep ouderen, de andere leert liever een jongere, met een lichte verstandelijke beperking, koken of gaat helpen bij een buurman die ondersteuning nodig heeft. 

Sigma, de lokale welzijnsorganisatie, helpt inwoners om passend vrijwilligerswerk te vinden. Ook worden organisaties geholpen bij het zoeken en vinden van geschikte vrijwilligers. U kunt zelf zoeken naar passend vrijwilligerswerk via de (digitale) vacaturebank van Sigma. Jongeren die op het Voortgezet Onderwijs zitten worden via de Maatschappelijke Stage in contact gebracht met vrijwilligerswerk. Voor jongeren die een Maatschappelijke Stage gaan doen is er een eigen website: www.masplein.nl

Voor mensen met een ondersteuningsvraag (beperking) kunt u ook terecht bij Sigma. Bij het ServicePunt helpen we bij het zoeken en behouden van vrijwilligerswerk’.

Terug naar de vorige pagina