Sport & Vrije Tijd

Sport draagt bij aan een goede gezondheid, maar is vooral ook heel erg leuk. Door  (samen) te bewegen voel je je beter en heb je op een actieve manier plezier met anderen. Jong of oud, op elke leeftijd is er wel een sport die past. Wil je gaan sporten in de gemeente Nijkerk en omgeving? Via deze digitale wegwijzer kan je zien welke mogelijkheden er zijn in Hoevelaken, Nijkerk en Nijkerkerveen. Bijvoorbeeld bij welke organisaties, verenigingen en sportcentra je terecht kan. 

Een sportieve gemeente

De gemeente Nijkerk wil sport en beweging stimuleren. Sport is behalve leuk, ook gezond! En je kunt veel mensen ontmoeten door je aan te sluiten bij een van de vele (sport)verenigingen. De gemeente wil zo veel mogelijk mensen de mogelijkheid bieden om te sporten. Dat doet ze op verschillende manieren. Ze draagt bij aan voldoende kwalitatieve sportaccommodaties, zet zich in voor bijzondere projecten en heeft subsidiemogelijkheden voor mensen die dit niet kunnen betalen. Bekijk meer informatie over sport en vrije tijd

Gezonde omgeving

Nijkerk is ook een JOGG-gemeente. JOGG is de beweging voor een gezonde omgeving en een gezonde jeugd. Alle lokale partijen uit onderwijs, zorg, bedrijfsleven, sport, recreatie, woningbouw, welzijn en de media werken samen met de gemeente om gezond eten en dagelijks bewegen voor jongeren gemakkelijk en aantrekkelijk te maken. Het is een aanpak die bewezen effectief is om de stijging van overgewicht bij jongeren (0-19 jaar) om te zetten in een daling.

Sjors Sportief en Creatief: voor kinderen

Dansen, hockey, voetbal, knutselen, muziekles… In de gemeente Nijkerk kunnen kinderen vele sportieve en creatieve activiteiten doen. En via Sjors Sportief en Sjors Creatief kunnen ze daar heel makkelijk mee kennismaken. Op www.sjorssportief.nl staan alle activiteiten op een rij en kun je inschrijven. Kinderen krijgen zo de kans om hun talent te ontdekken.

Terug naar de vorige pagina