Over de wegwijzer

Wat is de Wegwijzer

De Wegwijzer Nijkerk is een website waar u terecht kunt wanneer u vragen heeft op het gebied van zorg, Wmo en welzijn. De Wegwijzer verwijst u dan direct naar de juiste organisatie die u professioneel kan ondersteunen bij uw vraag. Bovendien geeft de Wegwijzer ook zelf informatie over veel van deze onderwerpen. U kunt dus via de Wegwijzer een antwoord krijgen op uw vraag, of worden doorverwezen naar een organisatie die u kan helpen. Dat scheelt voor u veel uitzoek-werk! Daarnaast bevat de Wegwijzer een agenda met allerlei bijeenkomsten en activiteiten waaraan u kunt deelnemen. En er is een onderdeel 'Nieuws', waarin u laatste ontwikkelingen of nieuwtjes vindt, die te maken hebben met zorg en welzijn. De wegwijzer is een initiatief van de gemeente Nijkerk en een samenwerkingsverband tussen de bibliotheek, Sigma, jeugd- en jongerenwerk en de gezondheidscentra. Veel organisaties uit de gemeente Nijkerk hebben hun gegevens laten opnemen in de Wegwijzer.

Als u direct zwaardere medische ondersteuning nodig heeft kunt u contact opnemen met uw huisarts. Heeft u zorgen over bijvoorbeeld maatschappelijke ondersteuning, werk en inkomen, het opvoeden van kinderen of psychische problemen? Dan kunt u ook direct terecht bij een gebiedsteam in uw buurt.

 

Chatfunctie

Op maandag tot en met donderdag tussen 10:00 uur en 11:00 uur en 's middags op willekeurige tijden gedurende een uur kunt u gebruikmaken van de chatfunctie op de website van de Wegwijzer. Het doel van de chatfunctie is om daar uw vraag te stellen als u er op de website zelf niet uitkomt.  Ook kunt u chatten wanneer u een gerichte (hulp) vraag heeft. Degene met wie u chat, kan dan op dat moment met u meedenken over een partij waarnaar u kunt worden doorverwezen.  Als u inhoudelijk wilt praten over uw hulpvraag of het probleem dat speelt, kunt u dagelijks tussen 09:00 uur en 17:00 uur bellen met het gebiedsteam van de gemeente Nijkerk. Daar is de chatfunctie dus niet geschikt voor. Wanneer er niemand online is om uw chat te beantwoorden, ziet u de chatfunctie ook niet in beeld.

 

Heeft u tips om de Wegwijzer te verbeteren?

De Wegwijzer wordt steeds geactualiseerd en opmerkingen om de Wegwijzer te verbeteren zijn van harte welkom! U kunt uw vragen altijd kwijt via de chatfunctie. We doen het in Nijkerk graag samen, fijn als u met ons meedenkt!

 

Aanleveren van nieuws en agenda-onderwerpen

Het is mooi als de agenda van de Wegwijzer zo compleet mogelijk is. Heeft u zorg-gerelateerde onderwerpen die op de agenda geplaatst kunnen worden? Mailt u deze dan naar c.vanharmelen@nijkerk.eu ! Dat geldt ook voor nieuwsberichten.

 

 

Terug naar de vorige pagina