Opvoeden & Opgroeien

Opvoeden is leuk en boeiend, maar opvoeden is een uitdagende taak waarbij u van alles tegen kunt komen. Mooie momenten van intens geluk, onvergetelijke ervaringen maar ook moeilijke situaties met verdriet, teleurstellingen en lastige keuzes. Iedere ouder heeft wel eens vragen, dat hoort bij opvoeden, dat is heel gewoon. Soms is het prettig daar eens met een ander over te praten. Om een luisterend oor te hebben, iemand die even met u meedenkt of samen met u kijkt naar een oplossing.

Heeft u vragen rondom het opvoeden van kinderen? De website opvoeden.nl biedt betrouwbare informatie, gemaakt door deskundigen. De website geeft uitgebreide informatie over onder meer kinderwens, vruchtbaarheid, zwangerschap, bevalling en de gezondheid, ontwikkeling en opvoeding van kinderen op alle leeftijden. Over zo goed als alles waar je als (aanstaande) ouder mee te maken kunt krijgen.

In Nijkerk

In Nijkerk worden diverse voorlichtingen, cursussen en trainingen geboden. Elke vrijdag van 10.30-12.00 is er een opvoedspreekuur in gezondheidscentrum Corlaer (direct op de begane grond links). Hier kunt u met al uw opvoedvragen gewoon binnen lopen, een afspraak maken is niet nodig. Daarnaast hebben de gebiedsteams inloopspreekuren op diverse locaties en basisscholen. Hier kunt u ook terecht met al uw vragen over opgroeien en opvoeden, of om iets te bespreken waar u niet zeker over bent. Gebiedsteam-medewerkers helpen u de weg te vinden naar een passend antwoord op uw vraag. Alleen of als u dat wilt met ondersteuning of hulp.