Openbaar vervoer in gemeente Nijkerk

De gemeente Nijkerk is goed bereikbaar met het openbaar vervoer. Ook kunt u zich makkelijk met het openbaar vervoer binnen Nijkerk verplaatsen. Er zijn verschillende regionale buslijnen, lokale buslijnen en treinen die gemeente Nijkerk aandoen.

Treinstations in de gemeente Nijkerk

De gemeente Nijkerk heeft twee NS stations:

  • station Nijkerk
  • station Hoevelaken

Treinen vanaf station Nijkerk

Er rijden dagelijks twee treinen per uur vanaf station Nijkerk richting Amersfoort en Utrecht, en twee treinen richting Zwolle. Het centrum van Nijkerk ligt op zo’n 5 minuten lopen vanaf het station. Op het station Nijkerk is een Kiosk waar u nog snel even een hapje of drankje kunt halen. Daarnaast kunt u op dit station overstappen op een OV-fiets. Vlakbij het station bevinden zich drie P+R parkeerplaatsen. Ga naar de website van de NS voor alle informatie over station Nijkerk.

Treinen vanaf station Hoevelaken

Vanaf station Hoevelaken rijdt er vier keer per uur een stoptrein van de Valleilijn. De treinen rijden richting Amersfoort en Ede-Wageningen (uitgezonderd in de vakantieperioden). Ga voor meer informatie over station Hoevelaken naar de website van de Valleilijn.

Busvervoer in en vanuit gemeente Nijkerk

In Nijkerk rijdt een aantal buslijnen naar verschillende richtingen. De meeste buslijnen hebben een stop bij station Nijkerk en/of station Hoevelaken. Het gaat hierbij om buslijnen van Connexxion (OV Regio Ijsselmond) en Syntus. Meer informatie over deze aanbieder van busvervoer vind je op de websites van RRReis, Connexxion, OV Regio IJsselmond en 9292 reisplanner.

Speciaal vervoer

Heeft u een mobiliteitsbeperking? En wilt u een reis verder dan 5 OV-zones of 25 kilometer van uw woonadres maken? Dan kunt u gebruik maken van de diensten van Valys. Valys biedt verschillende vormen van speciaal personenvervoer. Zo is taxivervoer van deur tot deur mogelijk, maar u kunt bijvoorbeeld ook begeleid reizen met het openbaar vervoer

Terug naar de vorige pagina