Vrijwilligerswerk in de gemeente voor mensen met een beperking

Mensen met een beperking willen ook graag mee doen in de samenleving, maar weten niet altijd hoe ze dit moeten doen. Het ServicePunt van Sigma Nijkerk helpt mensen die extra ondersteuning nodig hebben bij vrijwilligerswerk. Er wordt samen gezocht naar een passende plek en als daarna nog begeleiding gewenst is, dan is dat mogelijk. Inmiddels zijn er rond de 60 mensen, via het ServicePunt, vrijwilligerswerk aan het doen. Zij geven aan dat ze het gevoel hebben dat ze weer nuttig zijn, ergens bij horen en op deze manier ook wat voor een ander kunnen betekenen. Op donderdag 22 maart van 15.00 tot 17.00 uur vindt er een inspiratiebijeenkomst plaats in het Leescafé van de Bibliotheek te Nijkerk. De vrijwilligers zelf, begeleiders en vrijwilligersorganisaties komen tijdens deze bijeenkomst aan het woord.

‘In de gemeente Nijkerk lopen we voor op andere gemeenten in Nederland. We doen hier al veel om iedereen een kans te geven om mee te doen in de samenleving’ aldus Marloes van Est, Coördinator van het ServicePunt. ‘Toen ik twee jaar geleden bij Sigma begon, was het veel moeilijker om mensen met een beperking te plaatsen. Tegenwoordig staan steeds meer organisaties pen om een plek te bieden aan mensen die extra ondersteuning nodig hebben’. ‘Een hele mooie ontwikkeling dus, maar het kan altijd beter’ vinden Wendy van Wee van het Steunpunt Vrijwilligerswerk van Sigma en Marloes van Est.

Daarom wordt er op donderdag 22 maart van 15.00 tot 17.00 uur een inspiratiebijeenkomst georganiseerd in het Leescafé van de Bibliotheek te Nijkerk. Het doel is, om inzichtelijk te krijgen wat de ervaringen tot nu zijn en hoe we er in de gemeente Nijkerk samen voor kunnen zorgen dat ook mensen met een beperking een passende vrijwilligersplek vinden.

Wilt u hier ook over meepraten en denken? U bent van harte welkom. Meld u aan vóór 15 maart via info@sigma-nijkerk.nl of bel naar 033-2474830. Vol=vol.

Terug naar de vorige pagina