Regionale Veteranendag op 22 juni

Op zaterdag 22 juni 2019 vindt de 14e editie van de Regionale Veteranendag Noord West Veluwe plaats in het centrum van Putten. Veteranen ( met hun partner/gezin) woonachtig in de gemeenten Harderwijk, Putten, Ermelo, Nijkerk en Zeewolde zijn uitgenodigd voor deze dag. Jonge en oude veteranen zullen deze dag aanwezig zijn. Zij vervulden ver van huis en voor lange tijd een moeilijke taak onder zware omstandigheden voor vrede en veiligheid. De aanwezige veteranen dienden onder meer in Libanon, Irak, Bosnië, Indië, Afghanistan, Kosovo, etc. Voor het publiek is er de mogelijkheid om ook eens kennis te maken met de regionale veteranen.

De Regionale Veteranendag NW Veluwe wordt elk jaar opnieuw in een van de deelnemende gemeenten georganiseerd. Afgelopen jaar werd de regionale Veteranendag in Ermelo gehouden, dit jaar in Putten. Naast de aanwezige veteranen zullen ook de burgemeesters van de deelnemende gemeenten aanwezig zijn en de staatssecretaris van Defensie, Mw. Barbara Visser.  Zij zal door de waarnemend voorzitter van de Stichting Regionale Veteranendag en de burgemeester van Putten rondgeleid worden en kennis maken met de veteranen.

Programma:

09:00 - 10:00 uur:        Ontvangst veteranen en hun partner/gezin in De Aker.

10:30 - 10:45 uur:        Opening Regionale Veteranendag door Burgemeester A.H. Lambooij.

10:50 - 11:00 uur:        Groepsfoto maken aanwezige veteranen voor de Aker.

11:00 - 12:00 uur:        Veteranenconcert door het Orkest Koninklijke Marechaussee , onder leiding van dirigent Peter Kleine Schaars.

12.00 – 14.00 uur:        Lunch ( alleen voor genodigden)

11:00 - 16:00 uur:        Dagprogramma, gratis toegankelijk voor het publiek met o.a:

• Diverse stilstaande militaire voertuigen ( static show)
  • Interactie veteranen met het publiek
  • Veteranenconcert
  • Mobiele wervingstrailer Ministerie van Defensie
  • Koninklijke Militaire school met een hindernisbaan.
  • Rondritten met oude en nieuwe militaire voertuigen.
  • Re-enactment groep Bartje Compagnie (13 Infanterie Luchtmobiel)
  • Re-enactment groep Screaming Ducks ( 101st Airborne U.S. Army)
  • Springkussen
  • Diverse militaire stands en kraampjes