Record aan deelnemers activiteiten in 2017 en zondagsopening een succes

Bij het opmaken van de cijfers over 2017 blijkt dat er in de meer dan 150 jarige geschiedenis van de bibliotheek nog nooit zoveel deelnemers aan activiteiten hebben meegedaan. Bijna 11.000 inwoners hebben in het jubileumjaar deelgenomen aan de meer dan 900 (!) bijeenkomsten die zijn georganiseerd. Het aantal leden van de bibliotheek is iets gedaald tot 8.890 leden (was 8.901).

Het aantal uitleningen is ook iets gedaald naar 262.000 (was 285.000). Het aantal e-books dat wordt geleend (ca. 11.000) blijft rond de 4% van het totaal aantal uitleningen schommelen. De grote doorbraak van e-books die jaren geleden werd voorspeld is niet uitgekomen. Integendeel: veel jongeren willen juist weer gewoon een boek in handen hebben.

Zondagsopening bibliotheek Nijkerk

De opening van de bibliotheek op zondagmiddag in Nijkerk heeft in de eerste helft van dit jaar ruim 2500 extra bezoekers opgeleverd. Met name de gratis concerten om de 2 weken zijn een schot in de roos. Eind maart was de laatste zondagmiddag dat de bibliotheek open was. Het bestuur vond de proef geslaagd en in het winterseizoen gaat de bibliotheek vanaf 1 oktober weer iedere zondag open van 13.30-16.30 uur. Ook dan zijn er om de twee weken gratis concerten. Voor een aantal trouwe bezoekers was het even slikken dat de bibliotheek niet ook in de zomermaanden op zondag open gaat. Helaas laten de financiƫn dat niet toe en bovendien zijn de meeste Nijkerkers dan in de tuin of op de fiets te vinden.

Terug naar de vorige pagina