Nieuwsbrief oktober 2022

De herfst is weer begonnen. Het wordt buiten snel donker en het wordt kouder. Trek je een jas aan of is een dikke trui voldoende. Gelet op de gestegen energieprijzen bekijken we per dag of we de verwarming in de jongerencentra Blits en Chill-Out aan of uit zetten en we zijn erg benieuwd hoe de jongeren hierop reageren. Het zal financieel gezien geen gemakkelijke periode worden en dat geldt zeker voor de gezinnen waar een groot deel van onze doelgroep vandaan komt. Als jeugd- en jongerenwerk houden we dit goed in de gaten. 

Doelgroep jeugd- en jongerenwerk Nijkerk: 10 tot en met 18 jaar!

In de statuten is de doelgroep van de Stichting Jeugd- en Jongerenwerk Gemeente Nijkerk omschreven als de jeugd en jongeren in de leeftijd van 10 t/m 18 jaar. Op verzoek van de gemeente hebben wij -als pilot- de afgelopen periode ook jongvolwassenen in de leeftijd van 19 t/m 23 jaar in de jongerencentra Blits en Chill-Out toegelaten en een aantal activiteiten voor hen georganiseerd, onder de voorwaarde dat dit niet ten kosten mocht gaan van onze primaire doelgroep jeugd en jongeren. Uit de daarover gehouden evaluatie is gebleken dat de jongvolwassenen te dominant aanwezig zijn en dat dit ten koste gaat van het functioneren van de jeugd en jongeren in Blits en Chill-Out. 

Om die reden heeft het bestuur van de Stichting besloten om deze pilot met ingang van 1 oktober 2022 te beëindigen. Dit betekent dat de jeugd- en jongerencentra Blits en Chill-Out vanaf 1 oktober 2002 alleen toegankelijk zijn voor de jeugd en jongeren in de leeftijd van 10 t/m 18 jaar en dat de jongvolwassenen van 19 jaar en ouder niet meer worden toegelaten. 

Activiteiten in Blits en Chill-Out

In Blits organiseren we naast het reguliere programma een aantal extra activiteiten in de herfstvakantie van 24 oktober t/m 28 oktober 2022. Deze maken we via de sociale media bekend. Verder zijn we druk met het inplannen van leuke workshops. 

In Chill-Out organiseren we naast het vaste programma op 16 november een talentenshow. De jeugd en jongeren kunnen zich de hele maand oktober aanmelden en oefenen in Chill-Out. 

Chill-Out, Watergoorweg 42a, Nijkerk
Elke woensdagmiddag (jeugdmiddag)
(10 t/m 13 jaar) van 14.00 tot 17.30 uur 

05 oktober            Filmmiddag
12 oktober            Tie Dye
19 oktober            New York Pizza Maken
26 oktober            Pompen bijwerken 

Blits, De Brink 10d, Hoevelaken
Elke woensdagmiddag (jeugdmiddag)
10 t/m 13 jaar) van 14.00 tot 17.30 uur 

05 oktober            Gadget Maken
12 oktober            Eigen Moestuin Maken
19 oktober            Smoothie maken
26 oktober            Vakantie activiteit 

Maandthema’s in Blits en Chill-Out 

In de maand oktober behandelen we in Blits en Chill-Out het thema “Stoptober”. We doen mee met de landelijke acties en gaan de uitdaging aan om de jeugd en jongeren te motiveren om te stoppen met roken. We gaan met hen op zoek naar wat je kan doen als je het zwaar hebt om te stoppen. We kijken welke landelijke acties er zijn en samen met de doelgroep gaan we bekijken wat www.stoptober.nl te bieden heeft en welke tips er in staan. Ook kijken we naar de gevolgen voor de gezondheid als het jongeren niet lukt om te stoppen.  

Voor meer informatie: jongerenwerknijkerk.nl

 

Terug naar de vorige pagina