Nieuwsbrief oktober 2021

De herfst is al weer begonnen. Het wordt buiten al snel donker en het wordt kouder. Trek je een jas aan of is een dikke trui voldoende. Gaan we binnen of buiten sporten. Gelukkig kunnen we onze activiteiten op het weer aanpassen omdat de gemeente Nijkerk twee goed functionerende jongerencentra heeft. Daarnaast zijn de navolgende activiteiten het vermelden waard. 

Aandacht voor eenzaamheid
In Blits Hoevelaken en Chill-Out Nijkerk staat in de maand oktober de ontmoeting centraal en de ambulante jongerenwerkers zijn op straat om te kijken waar ze met jongeren in gesprek kunnen gaan over de vraag hoe het met ze gaat en of ze zich vermaken. Dit past goed bij het maandthema Aandacht voor Eenzaamheid en bij de activiteiten van Sigma die dit thema vanuit hun organisatie, samen met de andere organisaties uit het voorlichtend veld, uitgebreid behandelen. 

Inspiratietour voor het nieuwe dorpshuis in Hoevelaken
Op 17 september 2021 heeft de gemeente Nijkerk een aantal partners uitgenodigd voor een inspiratietour als onderdeel van het project om te komen tot een nieuw dorpshuis in Hoevelaken. Tijdens deze tour zijn het “Kulturhus in Borne” en “Ut Huus in Olst” in Overijssel bezocht, waarin een bibliotheek, dorpshuis en een aantal welzijns- en culturele organisaties zijn gevestigd. Het was een inspirerende excursie, waarbij we echter ook hebben gezien wat er gebeurd als het jongerenwerk geen eigen ruimte krijgt of wordt opgenomen in een grotere organisatie met meerdere belangen. 

In beide gemeenten is het namelijk niet gelukt het jeugd- en jongerenwerk overeind te houden. In Borne is het jongerencentrum dicht en zijn er bij bureau HALT meer overlast meldingen over op straat rondhangede jongeren en in Olst is het jongerencentrum eveneens gesloten waarbij men aangaf dat een jongerencentrum alleen werkt met een eigen ruimte met een eigen ingang. Het was goed dat de partners en de wethouder dit ter plaatse hebben gezien en gehoord en wij zijn blij dat de gemeenteraad van Nijkerk heeft besloten dat er in het “nieuwe dorpshuis Hoevelaken” een eigen ruimte voor jeugd en jongeren moet worden gerealiseerd. 

Activiteiten in Blits en Chill-Out
In Blits organiseren we naast het reguliere programma een aantal extra activiteiten in de herfstvakantie van 16 oktober t/m 24 oktober 2021. Deze maken we via de sociale media bekend. Ook worden er drie dagen leuke activiteiten met als thema herfst aangeboden en op 12 oktober starten we met een basketbalcursus van zes weken op dinsdagmiddag van 16.15 tot 17.15 uur in Sporthal de Ridderspoor. 

In Chill-Out organiseren we op de vrijdagmiddag weer een leuke meidenmiddag. Onze jongerenwerkster Lydia Petersen is hierbij aanwezig en samen met de stagiaires worden er diverse activiteiten georganiseerd. Kom langs als je zin hebt of meld je even aan bij Lydia@jongerenwerknijkerk.nl  

Chill-Out, Watergoorweg 42a,
3861 MA Nijkerk

Elke woensdagmiddag
(jeugdmiddag)

(10 t/m 13 jaar) van 14.00 tot 17.30 uur 

06 oktober             Ruilspel
13 oktober             Record games
20 oktober             vakantieactiviteit
27 oktober             Pannenkoeken bakken

Blits, De Brink 10d,
3871 AM Hoevelaken

Elke woensdagmiddag
(jeugdmiddag)

10 t/m 13 jaar) van 14.00 tot 17.30 uur 

06 oktober             Ruilspel
13 oktober             Muziekactiviteiten
20 oktober             Vakantieactiviteit
27 oktober             Pannenkoeken bakken

Maandthema’s in Blits en Chill-Out 

In Blits en Chill-Out behandelen we in oktober het thema “Eenzaamheid”. Onze jongeren krijgen informatie over de diverse vormen van eenzaamheid en worden daarin wegwijs gemaakt door een quiz en een kringgesprek en we gaan samen met de jongeren eenzame ouderen in Hoevelaken een leuke attentie aanbieden. Om jongeren online te bereiken maken we van dit maandthema een filmpje dat we via de sociale media en Youngnijkerk.nl zullen verspreiden.  

Voor meer informatie: jongerenwerknijkerk.nl

Terug naar de vorige pagina