Nieuwsbrief mei 2022

De maand mei staat zoals altijd in het teken van dodenherdenking en bevrijdingsdag. Vanuit het jeugd- en jongerenwerk laten we deze dagen niet zomaar voorbijgaan. Tijdens de dodenherdenking kijken we naar de herdenking op tv en wordt er een film afgespeeld die betrekking heeft op deze dag. Op 5 mei vieren we onze vrijheid met leuke activiteiten in de jongerencentra. Met mooi weer zijn we niet alleen binnen maar ook buiten actief. Daarnaast wordt er door de Stichting Jeugd- en Jongerenwerk Nijkerk extra aandacht besteed aan de volgende zaken. 

De beroepskrachten

De Stichting Jeugd- en Jongerenwerk Gemeente Nijkerk heeft zes beroepskrachten in dienst, te weten: een coördinator/jongerenwerker, vier jongerenwerkers en een administratief medewerker. Door het vertrek van een beroepskracht is Jelle Veenma met ingang van 1 mei 2022 als ambulante jongerenwerker in dienst getreden. Als bestuur zijn wij blij met onze nieuwe jongerenwerker en wij staan klaar om samen met 12 vrijwilligers en 11 stagiaires aan de Nijkerkse jeugd en jongeren van 10 t/m 18 jaar in Blits Hoevelaken en in Chill-Out in Nijkerk gelegenheid en activiteiten te bieden om zich verder te ontwikkelen. 

Straatvoetbaltoernooi in Nijkerk

Het “Straatvoetbaltoernooi Nijkerk” wordt in 2022 voor het 11e jaar georganiseerd en gaat woensdag 18 mei van start. De voorrondes worden gehouden in Nijkerk, Hoevelaken en Nijkerkerveen en de finales worden gespeeld op woensdag 29 juni op het veld van Handbalvereniging Voice. Er wordt in teams van 2 tegen 2 gevoetbald in de leeftijdscategorieën groep 7 t/m groep 8. Het zijn dynamische potjes voetbal, die steeds een aantal minuten duren. We zijn blij dat we de activiteit weer kunnen organiseren en het straatvoetbaltoernooi is inmiddels een begrip in Nijkerk. Aanmelden kan bij Xander van Ruler: Xander@jongerenwerknijkerk.nl. Alle voorrondes zijn terug te vinden op onze website www.jongerenwerknijkerk.nl 

Oppascursus in Blits

De Stichting Jeugd- en Jongerenwerk Gemeente Nijkerk biedt, in samenwerking met het PIT (Preventie Interventie Team) van de Gemeente Nijkerk, een “Oppascursus ” aan. De jeugd in de leeftijd van 12-16 jaar kan de cursus volgen in het jongerencentrum Blits in Hoevelaken. De cursus is bedoeld voor de jeugd en jongeren die als oppas aan de slag willen gaan. Veel jongeren passen op kleine kinderen als een bijbaantje. Het is iets waar ze vaak zomaar inrollen. Maar er komt nog best veel bij kijken. 

Daarom biedt het jeugd- en jongerenwerk de cursus opnieuw aan, waarin ze de nodige kennis en vaardigheden leren om in de praktijk een goede (basis) oppas te worden. Op dinsdag 11 mei 2022 tussen 19.00-20.30 uur gaat de cursus van start. Op dit moment zijn er geen plaatsen meer vrij maar je kan je nog wel aanmelden voor de najaarscursus die start op 8 november. De cursus wordt gegeven in het jongerencentrum Blits, de Brink 10d te Hoevelaken en is gratis voor de jeugd uit de gemeente Nijkerk. 

Kinderzwerfboekstations bij Blits en Chill-Out

Op 29 april 2021 zijn er bij Blits in Hoevelaken en Chill-Out in Nijkerk “Kinderzwerfboekkasten” geplaatst en in gebruik genomen. Vanaf dat moment kunnen jongeren de boeken lenen en vanuit de jongerencentra laten rouleren. De “boekkasten” geeft hen de gelegenheid om zich in een spannend verhaal te verdiepen, het boek mee naar huis nemen, om het later weer verder te verspreiden. Deze maand willen we de zwerfboeken extra aandacht geven en zullen we een aantal boeken uit de kast promoten via onze sociale media. 

Activiteiten in de jongerencentra Blits en Chill-Out

In de jongerencentra Blits in Hoevelaken en Chill-Out in Nijkerk wordt, naast ons vaste programma, bij mooi weer gekeken of we buiten kunnen voetballen of andere leuke activiteiten kunnen doen. Deze worden extra bekend gemaakt via onze sociale media zodat onze jeugd en jongeren dat nog op tijd te zien krijgen en kunnen besluiten om naar de buitenactiviteiten te komen.


Chill-Out, Watergoorweg 42a, Nijkerk

Elke woensdagmiddag (jeugdmiddag)
(10 t/m 13 jaar) van 14.00 tot 17.30 uur
 4  mei   Film
11 mei   Twister
18 mei   Voetbalspellen
25 mei   Bingo


Blits, De Brink 10d, Hoevelaken

Elke woensdagmiddag(jeugdmiddag)
(10 t/m 13 jaar) van 14.00 tot 17.30 uur
 4  mei   Vakantieactiviteit
11 mei   IJs maken
18 mei   Outdoor games
25 mei   Voetbal Toernooi

Maandthema’s in Blits en Chill-Out
 

In Chill-Out en Blits behandelen we in de maand mei het thema “Snus”.  Dit doen we naar aanleiding van de signalen die we op straat zien. Er wordt veel snus gebruikt door jongeren. Het is nog steeds makkelijk om er aan te komen en het is niet illegaal, maar jongeren weten niet wat de schade is van Snus. Reden voor ons om preventief met jongeren in gesprek te gaan over de gevolgen. Waar een paar jaar de iSmoker zijn opwachting deed is het nu vooral Snus wat jongeren zien als het ideale alternatief voor roken. 

Voor meer informatie: jongerenwerknijkerk.nl

 

Terug naar de vorige pagina