Nieuwsbrief juni 2022

De maand juni staat voor de deur en dat betekent dat er weer veel buitenevenementen zijn, zoals de jaarlijkse Buitenspeeldag en het 11e Straatvoetbaltoernooi in de gemeente Nijkerk. Naast de reguliere activiteiten in de jongerencentra Blits en Chill-Out zetten wij ons vooral in om de jongeren zoveel mogelijk te laten bewegen, zoals je kan zien in ons activiteitenaanbod van juni.   

Installatie nieuwe en oude wethouders.
Tijdens de raadsvergadering op maandag 30 mei 2022 zijn de Nijkerkse wethouders geïnstalleerd. Er zijn twee oude bekenden. Mariëlle Broekman (VVD) buigt zich onder meer over economie, werk en inkomen. René Windhouwer (CDA) keert ook terug. Hij heeft onder meer jeugd, duurzaamheid en klimaat in zijn portefeuille. Audrey Rohen (PRO21) buigt zich over financiën, diversiteit, sport, zorg en welzijn. Esther Heutink (CDA) op wonen en ruimtelijke ordening.

Buitenspeeldag en KidsRun
Op 8 juni vindt de Buitenspeeldag plaats bij (Korfbal) Sparta Nijkerk in combinatie met de clinics voor de KidsRun die plaats zal vinden op 15 juni in het centrum van Nijkerk. Het jeugd- en jongerenwerk en NSG zorgen voor de sport- en spelactiviteiten, de springkussen en de muzikale ondersteuning en 2BFit zorgt voor de run en de clinics. 2Bfit start op 5 juni met de eerste clinics. Omdat het jammer is als kinderen moeten kiezen naar welk evenement ze moeten gaan heeft 2Bfit gevraagd om dit samen op te pakken en dit is door het jongerenwerk en NSG omarmt. De krachten worden door Nijkerk Sportief en Gezond, 2BFit en het Jeugd- en Jongerenwerk gebundeld om de Nationale Buitenspeeldag en de KidsRun gezamenlijk te ondersteunen. Met een gezamenlijk flyer wordt deze activiteiten op de scholen gepromoot zodat de doelgroep straks op de hoogte is van deze activiteiten. De Stichting Jeugd- en Jongerenwerk Gemeente Nijkerk en Nijkerk Sportief & Gezond zetten de eigen luchtkussens, de Pannakooi en andere sportattributen in om er een sportieve middag van te maken.   

Summer Experience
Samen met JFK productions, Recreators, de Bibliotheek en NSG hebben we bij de gemeente Nijkerk een subsidieaanvraag ingediend om net als vorig jaar tijdens de zomervakanties in 2022 opnieuw een Summer Experience te kunnen organiseren. Door de gemeente is hier positief op gereageerd. We zijn op dit moment in afwachting van de subsidietoekenning en hebben goede hoop dat de Summer Experience dit komend jaar weer kan plaatsvinden. Als jeugd- en jongerenwerk verzorgen wij de opzet en de aanvraag voor het evenement en de andere partijen zorgen voor de uitvoering en de promotie. 

Activiteiten in de jongerencentra Blits en Chill-Out
In de jongerencentra Blits in Hoevelaken en Chill-Out ligt de nadruk in juni op het buitenactiviteiten. Zo plaatsen we voor Chill-Out vaak een voetbalkooi op het plein met een terras erbij. Bij Blits gaan we op het voetvalveld voetballen van SC Hoevelaken of we zoeken de sportveldjes in de wijk op. Ook als het mooie weer is hebben we allerlei waterspelletjes bij Blits.

Chill-Out, Watergoorweg 42a, 3861 MA Nijkerk
Elke woensdagmiddag (jeugdmiddag)
(10 t/m 13 jaar) van 14.00 tot 17.30 uur
 

  1 juni Buskruit
  8 juni Nationale buitenspeeldag
15 juni FIFA toernooi 
22 juni Buiten Challenges
29 juni Tientellen in de Rimboe

Blits, De Brink 10d, 3871 AM Hoevelaken
Elke woensdagmiddag (jeugdmiddag)
10 t/m 13 jaar) van 14.00 tot 17.30 uur
 

  1 juni Slagbal
  8 juni Nationale buitenspeeldag
15 juni Voorronde straatvoetbal
22 juni  Waterspelen
29 juni Zomersnacks maken

Maandthema’s in Blits en Chill-Out 

In Chill-Out en Blits behandelen we in juni de “Gevaren sociale media” die de afgelopen jaren enorm zijn toegenomen. Op de sociale media worden de meest gekke oproepjes geplaatst, waarbij jongeren soms wordt gevraagd om de meest gekke dingen te doen. Graag spreken we hierover met de doelgroep en vragen aan hen hoe ze hier mee omgaan. Daarna bespreken we de gevaren en waar dit allemaal naar toe kan leiden. Niet alle jongeren zien de gevaren hiervan in en wij hopen dat ze deze beter gaan inzien en dat ze beter over de gevolgen gaan nadenken. 

Voor meer informatie: jongerenwerknijkerk.nl

Terug naar de vorige pagina