Nieuwsbrief juli 2021

De zomervakantie voor de scholen in Midden Nederland begint op maandag 17 juli en eindigt op 21 augustus 2021! In de jongerencentra Blits en Chill-Out praten we met de jeugd en jongeren over wat ze deze periode gaan doen. Binnen en buiten Europa zijn er nog steeds landen die je door het coronavirus niet mag bezoeken en in veel landen waar ze wel naar toe mogen gelden nog steeds hygiënevoorschriften en afstandsregels die per land vaak verschillend zijn. Om die reden blijven veel jongeren in Nederland en nemen een vakantiebaan of gaan naar een jongerencamping. Dankzij het ambulante jongerenwerk en de sociale media blijven wij op de hoogte waar de jeugd en jongeren zich bevinden en houden zo contact met hen. 

Ambulant werk
De voetbalwedstrijden van het EK 2021” worden gespeeld vanaf 11 juni 2021 tot en met zondag 11 juli 2021. Voor de ambulante jongerenwerkers betekent dit op bepaalde momenten (zoals na de wedstrijden van het Nederlands elftal) dat het extra druk is op diverse locaties zoals bij de Fontein en de Arena in de wijk Corlaer. De jongerenwerkers zijn vooral op die momenten aanwezig om met jongeren over te praten en hen te wijzen op de consequenties van hun gedrag. Na de uitschakeling het Nederland elftal waren er jongeren op straat die hun frustraties kwijt wilde en daar hebben we extra op ingezet. Gelukkig is dat in samenwerking met onze partners goed gegaan. Ook de komende weken zullen wij geregeld op straat aanwezig zijn. 

Straatvoetbaltoernooi 2021
Op woensdagmiddag 14 juli 2021 worden de finales van het “Straatvoetbaltoernooi” op het terrein van Handbalvereniging Voice, Watergoorweg 42 in Nijkerk gehouden. De voorrondes worden gespeeld in Nijkerk, Hoevelaken en Nijkerkerveen. Bij het straatvoetbal spelen de kinderen twee tegen twee tegen elkaar. Het zijn dynamische potjes voetbal, die steeds een paar minuten duren. Het is fijn dat er weer publiek bij mag zijn en het is zeker de moeite waard om de finalewedstrijden op 14 juli te bezoeken en de teams aan te moedigen. 

Summer Experience Nijkerk: gratis jeugdactiviteiten “Lockdownjaar”
De Rijksoverheid heeft extra geld aan de gemeenten ter beschikking gesteld om tijdens dit “lockdownjaar” voor de jeugd iets extra’s te kunnen doen. Met dat geld organiseert de gemeente tijdens de zomervakantie van maandag 19 juli t/m vrijdag 27 augustus het uitgebreide programma “Summer Experience Nijkerk” met gratis sportieve, culturele en recreatieve activiteiten voor de jeugd van 4 t/m 18 jaar in Nijkerk, Hoevelaken en Nijkerkerveen. Het hele programma met sport & spel, workshops, clinics en theater voorstellingen staat op de site van de gemeente Nijkerk. 
Info: www.nijkerk.eu/summer-experience
. En volg ook Summer Experience Nijkerk op de socials zoals op Facebook en Instagram.

Activiteiten in Blits en Chill-Out
In Blits gaat de jeugd die het jongerencentrum regelmatig bezoekt samen een dagje uit naar Superfun. Dit is voor de doelgroep een mooie afsluitende activiteit voor de zomervakantie. Bij Chill-Out ligt de focus voor de zomervakantie vooral op het Straatvoetbaltoernooi en zijn wij tot 23 juli betrokken bij het opstarten van de “Summer Experience Nijkerk”. 

Afscheid stagiaires
Ook wordt er voor de zomervakantie afscheid genomen van een aantal stagiaires die op zoek gaan naar een nieuwe stageplaats of geslaagd zijn voor hun opleiding. Inmiddels hebben zich al weer nieuwe stagiaires aangemeld die na de zomervakantie bij de Stichting Jeugd- en Jongerenwerk stage komen lopen. In Blits en Chill-Out kunnen ze zich -naast hun studie sociaal cultureel werk- ook in de praktijk ontwikkelen. Voor de doelgroep is het soms jammer dat een stagiaire, waarmee ze een sterke band hebben opgebouwd afscheid neemt, maar ze kijken ook al weer uit naar de nieuwe stagiaires. We hebben nog plekken vrij maar adviseren mogelijke toekomstige stagiaires om zich zo snel mogelijk te melden. Info: www.jongerenwerknijkerk.nl 

Tevens wordt er vòòr de zomervakantie in Blits en Chill-Out een barbecue georganiseerd voor de stagiaires en vrijwilligers. Dit is een mooie afsluiting van het seizoen 2020/2021 waarbij iedereen voor zijn of haar inzet wordt bedankt.

Chill-Out:
Watergoorweg 42a, 3861 MA Nijkerk
Elke woensdagmiddag (jeugdmiddag)               
(10 t/m 13 jaar) van 14.00 tot 17.30 uur   
7 juli              Waterspektakel
14 juli               Straatvoetbal
21 juli               Flessenvoetbal

Blits:
De Brink 10d, 3871 AM Hoevelaken
Elke woensdagmiddag (jeugdmiddag)
(10 t/m 13 jaar) van 14.00 tot 17.30 uur
  7 juli              Straatvoetbal
14 juli               Vissen
21 juli               Waterspektakel

Naast bovengenoemde activiteiten zijn er in juli nog een aantal leuke dingen te doen! 
In Blits en in Chill-Out behandelen we het thema ‘’Soa’s. Doordat de coronamaatregelen steeds minder streng worden en er steeds meer mag zullen jongeren ook steeds intiemer worden. Om te voorkomen dat ze daarbij ongewenste ziekten ed. oplopen willen wij ze graag de juiste voorlichting geven. Dit doen we door middel van het spel “Kahoot” en een “kennisquiz”. Zo behandelen we dit thema op een zorgvuldige manier met de jongeren en kunnen we naar aanleiding van deze activiteiten kijken hoe ze daar op reageren,  hoe hun kennis is en eventueel nog belangrijke informatie met ze delen. 

Voor meer informatie: www.jongerenwerknijkerk.nl.

Terug naar de vorige pagina