Nieuwsbrief februari 2022

Vanwege het nog steeds aanwezige coronavirus zijn wij dit jaar met een aangepast programma gestart. In de jongerencentra Blits in Hoevelaken en Chill-Out in Nijkerk worden er doorlopend activiteiten voor kwetsbare jongeren georganiseerd en zijn de openingstijden en activiteiten waarnodig aangepast. Ondanks de vele besmettingen in Nederland zijn er op 26 januari een groot aantal versoepelingen van kracht geworden, waardoor iedereen meer beweegruimte heeft. Bij de jeugd en jongeren zagen we dat deze bewegingsruimte hard nodig was. Vanuit de vorige lockdowns weten we dat we weer opnieuw een periode ingaan waarbij het goed zichtbaar wordt wat de laatste lockdown aan schade heeft aangericht. Jongeren komen nu in de gelegenheid om hier iets over te vertellen en zullen de verschillen merken. Gelukkig kunnen we ons volledige programma weer draaien maar de basisregels (handen wassen en afstand houden) blijven van kracht. 

Daarnaast is er door de Stichting Jeugd- en Jongerenwerk extra aandacht besteed aan de volgende zaken.  

Tweede kaderstelling dorpshuis Hoevelaken!

Op 27 januari 2022 heeft de gemeenteraad -als vervolg op de eerste kaderstelling op 28 januari 2021 waarin het principebesluit is genomen om een nieuw dorpshuis te ontwikkelen- de tweede kaderstelling vastgesteld. De randvoorwaarden voor het jeugd en jongerenwerk Blits (een eigen ruimte met een eigen entree ) hebben daarbij niet ter discussie gestaan. Als beoogde functie en deelnemer is toegezegd dat de Stichting Jeugd- en Jongerenwerk Gemeente Nijkerk nu daadwerkelijk bij het vervolgproces zal worden betrokken.    

Programmaboekje Jeugd- en Jongerenwerk!

Begin februari 2022 zullen we op de basisscholen ons programmaboekje gaan uitdelen, zodat alle kinderen in de gemeente Nijkerk uit groep 7 en 8 ons aanbod te zien krijgen. Op deze leeftijd mogen ze voor het eerst naar Blits en Chill-Out en wordt vaak de basis gelegd voor de jeugd die soms nog jaren bij ons komen. 

Rots & Watertraining

Na twee succesvolle Rots & watertrainingen in 2021 is er op 16 januari 2022 weer een nieuwe tienwekelijks training gestart. Net als vorige trainingen hopen wij dat na het volgen van deze cursus een aantal jeugdigen weer wat “weerbaarder” in het leven staan. 

Opleiding Leider Sportieve Recreatie, niveau 3

Nadat er in de periode 2015-2020 reeds 22 jongeren/jongvolwassenen zijn geslaagd voor de opleiding LSR wordt er in de periode december 2021 - juli 2022 een nieuwe opleiding georganiseerd, nu voor maximaal 10 deelnemers in de leeftijd van 18 tot 23 jaar. De opleiding kan door de Stichting Jeugd- en Jongerenwerk Gemeente Nijkerk worden georganiseerd, dankzij een financiële bijdrage van de Gemeente Nijkerk. 

Overige cursussen

In Blits gaat er een tweede basketbalcursus van start. De informatie hierover is te zien op de facebook-pagina van Blits. Bij Chill-Out starten we met een bakcursus. Alle info hierover staat ook op onze sociale media en in het programma boekje naar de scholen.

Chill-Out, Watergoorweg 42a,3861 MA Nijkerk
Elke woensdagmiddag (jeugdmiddag)
(10 t/m 13 jaar) van 14.00 tot 17.30 uur
 

  2   februari    pizza bakken
  9   februari    FIFA toernooi
16   februari    Bingo
23   februari    Tafelvoetbaltoernooi

Blits, De Brink 10d, 3871 AM Hoevelaken
Elke woensdagmiddag (jeugdmiddag)
10 t/m 13 jaar) van 14.00 tot 17.30 uur
 

  2  februari     Circusworkshop
  9  februari     Hunter spel
16  februari     Hut bouwen
23  februari     Vakantie activiteit

Maandthema’s in Blits en Chill-Out 

In Chill-Out en Blits behandelen we in februari het thema “liefde en relaties”. We gaan met de jongeren in gesprek over hun relaties met de mensen om hen heen en hoe ze daar tegen aankijken. Als jongeren problemen ervaren zijn dit ook vaak de mensen waar ze op terugvallen en dan is het goed om te weten of de sociale leefomgeving in orde is of dat er reden is om dingen anders te doen. 

Dit laatste bepalen ze natuurlijk zelf maar wij kunnen ze wel stimuleren om er eens goed over na te denken. Ook gaat het om de vraag of de relaties die je hebt wel de juiste zijn, denk aan een voorbeeld als “The Voice of Holland”. Dit kunnen we als voorbeeld noemen en zien hoe de jeugd en jongeren daar op reageren. 

Voor meer informatie: jongerenwerknijkerk.nl

 

Terug naar de vorige pagina