Muzikale Vrijheidslunch in Bibliotheek Nijkerk

Muzikale Vrijheidslunch: Een heerlijk samenzijn op bevrijdingsdag

Een Vrijheidsmaaltijd vier je samen met je buren, je beste vrienden, vage bekenden en nieuwe gezichten. De kern van de Vrijheidsmaaltijd is een bijzondere ontmoeting aan de eettafel, waarbij de gasten over vrijheid en onvrijheid spreken. Ontmoet nieuwe gezichten, luister naar elkaars verhalen en leer elkaar beter kennen op Bevrijdingsdag. Schuif je aan? 

Vrijheidssoep 2024
We eten soep - Vrijheidssoep - hét symbool van de Vrijheidsmaaltijd. Dit jaar komt het recept uit de keuken van chef Nick Toet. Voor het recept van de Vrijheidssoep liet hij zich door zijn oma's tomatensoep inspireren, waar hij Koreaanse chilivlokken, miso en bosui aan toevoegde. De Vrijheidsmaaltijden worden door het hele land georganiseerd. En een vast onderdeel van de maaltijd is de speciale vrijheidssoep. Dus ook in Nijkerk!
 

Muziek van Not the Andrew Sisters
De muzikale omlijsting wordt verzorgd door Not the Andrew Sisters, een Groningse formatie die het levendige en swingende geluid van het wereldberoemde Amerikaanse trio uit de Tweede Wereldoorlog nieuw leven inblaast. Met nummers als 'In the Mood''Bei mir bist du schön' en 'Don't fence me in' zorgen zij voor een onvergetelijke sfeer.
 

Programma hoogtepunten:
12.00 uur inloop gasten
12.15 uur Openingswoord met toast op onze vrijheid, aansluitend Not the Andrew Sisters (set 1)
12.30 uur Lunch met broodjes en uiteraard de speciale Vrijheidssoep
13.30 uur Muziek: Not the Andrew Sisters (set 2)
13.45 uur Pauze
14.00 uur Muzikaal optreden (nog onder voorbehoud)
16.00 uur Einde middag (nog onder voorbehoud)

Dit evenement wordt mogelijk gemaakt door het V-Fonds en is een onderdeel van de Vrijheidsmaaltijd van het Nationaal Comité 4 en 5 mei.

Meer informatie en aanmelden kan op www.bibliotheeknijkerk.nl
Deelname: € 15
Locatie: Bibliotheek Nijkerk

Terug naar de vorige pagina