Meer dan 200 jongeren actief tijdens de Buitenspeeldag in gemeente Nijkerk

Op woensdag 13 juni jl. is de Buitenspeeldag gehouden met als doel om ook dit jaar weer zoveel mogelijk jongeren in Nijkerk, Nijkerkerveen en Hoevelaken in beweging te krijgen.

De Stichting jeugd- en jongerenwerk had voor deze dag speciale luchtkussens ingehuurd en parkoersen uitgezet om er een sportieve buitenspeeldag van te maken. Naast het jeugd- en jongerencentrum Blits in Hoevelaken waren de jongeren actief op de waterglijbaan, met tafeltennis en basketbal of op de luchtkussens. Vanuit het jongerencentrum Chill-Out waren de jongeren in Nijkerk actief op het Plein op de luchtkussens en waren er op het podium activiteiten met artiesten en DJ’s.

Op initiatief en met ondersteuning van de gemeente Nijkerk en zeven particuliere sponsoren doet de Stichting jeugd- en jongerenwerk al vele jaren actief mee met de landelijke Buitenspeeldag met als doel zo veel mogelijk jeugd en jongeren op straat te laten bewegen. In een tijd waarin veel jongeren achter de computer zitten, is het belangrijk dat zij weer regelmatig met vrienden of klasgenoten buiten sporten en spelen. Dankzij de goede organisatie en het weer dat in de loop van de dag steeds beter werd kunnen de jongeren terugzien op een sportieve en geslaagde Buitenspeeldag 2018.

Terug naar de vorige pagina