Jongeren op gezond gewicht

De gemeente Nijkerk is sinds 2014 een JOGG-gemeente (jongeren op gezond gewicht) en verlengt nu dit contract. Daarom organiseert Nijkerk Sportief en Gezond een vakantieactiviteit voor jeugd van 6 tot en met 14 jaar. De activiteit vindt plaats op 2 maart in sporthal Strijland. Wethouder Harke Dijksterhuis en JOGG-ambassadeur Juvat Westendorp zijn daar bij. 

Wat is JOGG?
Met JOGG wil de gemeente een blijvend gezond gewicht bij jongeren bevorderen. De focus ligt hierbij op gezond eten, water drinken, genoeg bewegen en goed slapen. De aanpak is gericht op gedrag en omgeving (thuis, school, buurt, sport, vrije tijd). 

Het buurtsportcoachteam Nijkerk Sportief en Gezond (NSG) voert JOGG uit. NSG heeft twee JOGG-regisseurs en een aantal JOGG-projecten. De buurtsportcoaches geven onder andere lessen op scholen om een gezonde levensstijl te stimuleren. Daarnaast stimuleren ze de Gezonde School en de Gezonde Sportkantine. Ook praten ze met bijvoorbeeld supermarkten over het aantrekkelijk presenteren van gezonde voeding. 

Vakantieactiviteit 2 maart
Bij de vakantieactiviteit doet de jeugd van 9.00-12.00 uur allerlei verschillende activiteiten. Ze kunnen onder meer lasergamen, een stormbaan bedwingen en een winterse sleebaan afglijden. Ook zijn er gezonde tussendoortjes. Omdat heel veel kinderen mee willen doen, is er een extra middagprogramma ingelast van 13.00-15.30 uur. 

JOGG-ambassadeur Juvat Westendorp is op 2 maart ook in sporthal Strijland. Hij is onder meer bekend van zijn rol in Goede Tijden Slechte Tijden. Juvat opent de sportieve activiteit voor de jeugd met een warming-up dans. Ook wethouder Harke Dijksterhuis is er bij. Hij heeft er voor gezorgd dat de gemeente Nijkerk JOGG-gemeente blijft. 

Wethouder Harke Dijksterhuis: ‘Fijn dat zo veel kinderen meedoen met deze sportieve activiteit! Nijkerk is JOGG-gemeente omdat we de gezondheid van onze jeugd ontzettend belangrijk vinden. Daar hoort lekker bewegen zeker bij!’

Terug naar de vorige pagina