Gratis trainingen “Op een gezonde manier gamen”

De Stichting Jeugd- en Jongerenwerk Gemeente Nijkerk biedt, in samenwerking met het PIT (Preventie Interventie Team) van de Gemeente Nijkerk, de training “Op een gezonde manier gamen“ aan. De jeugd en jongeren in de leeftijd van 10-16 jaar kunnen de trainingen gratis volgen op het Sportcentrum Papendal in Arnhem (1 avond) en bij het jeugd- en jongerencentrum Chill-Out aan de Watergoorweg 42a in Nijkerk (4 avonden). 

Inhoud

Ben jij tussen de 10 en 16 jaar? En wil je leren omgaan met tijdsplanning, samenwerken en gezondheid? Dan ben je bij deze training aan het juiste adres! Tijdens de training gaan onze experts en talenten met jou aan de slag. Het programma is bedoeld om jongeren met een gameverslaving te inspireren en informeren. Door de jeugd en jongeren een programma aan te bieden dat past binnen hun belevingswereld, hopen wij hen inzicht te geven in gezond gamegedrag en zich te laten ontwikkelen in de wereld van esports/gaming. Daarnaast zullen de jongeren uitgedaagd worden om samen te werken aan een eindopdracht: het opzetten van een eigen toernooi. 

Organisatie

Het gezond gamen is een project wat het jeugd- en jongerenwerk samen met Topsport Gelderland en het Esports Talent Center Gelderland aanbiedt. Het betreft een programma van vijf dagdelen, waarbij de eerste dag in het teken staat van inspiratie. Hierbij zijn ook de ouders welkom.  Op de tweede en derde dag zijn er sprekers aanwezig om zijn of haar ervaringen te delen en samen met de jongeren te werken naar een einddoel. De vierde en vijfde dag staan in het teken van de laatste toernooivoorbereiding, toernooiuitvoering en een interactieve presentatie.

Trainingsdagen (dinsdagavond tussen 19.00 en 21.00 uur)

  4 mei 2024     Op Papendal/Esports Talent Center Gelderland
21 mei 2024      Bij het jongerencentrum Chill-Out
28 mei 2024      Bij het jongerencentrum Chill-Out
  4 juni 2024     Bij het jongerencentrum Chill-Out
11 juni 2024     Bij het jongerencentrum Chill-Out

Start en aanmelden
Vanaf 10 inschrijvingen gaat de training op 14 mei 2024 op Papendal in Arnhem van start. De deelname is gratis en bedoeld voor de Nijkerkse jeugd en jongeren tussen de 10 en 16 jaar. 

Info en aanmelden
Voor meer informatie en opgeven, kijk op de website van het preventieteam van de Gemeente Nijkerk: www.pitnijkerk.nl  of neem contact op met de Stichting jeugd- en Jongerenwerk Gemeente Nijkerk: info@jongerenwerknijkerk.nl

Terug naar de vorige pagina