Gratis Oppascursus voor de jeugd in de gemeente Nijkerk

De Stichting Jeugd- en Jongerenwerk Gemeente Nijkerk biedt, in samenwerking met het PIT (Preventie Interventie Team) van de Gemeente Nijkerk, een “Oppascursus ” aan. De jeugd in de leeftijd van 12-16 jaar kan de cursus gratis volgen in het jeugd- en jongeren-centrum Blits aan De Brink 10d in Hoevelaken. 

De cursus is bedoeld voor de jeugd en jongeren die als oppas aan de slag willen gaan. Veel jongeren passen op kleine kinderen als een bijbaantje. Het is iets waar ze vaak zomaar in rollen. Maar er komt nog best veel bij kijken. Daarom biedt het jeugd- en jongerenwerk een cursus aan, waarin ze de nodige kennis en vaardigheden leren om in de praktijk een goede (basis) oppas te worden. 

Tijdens de cursus komen de volgende thema’s aan bod: Solliciteren en kennismaken, veiligheid, leefgebieden en omgang met kinderen. De cursisten maken een eindtoets waarin ze laten zien dat ze voldoende kennis te hebben om het diploma in ontvangst te mogen nemen. Met dit diploma kunnen zij aan ouders laten zien dat ze de oppascursus hebben gevolgd en wat zij daar hebben geleerd. 

De “Oppascursus” bestaat uit 4 wekelijkse sessies. Om een veilige omgeving te creëren bestaan de trainingen uit dezelfde groep kinderen. De groep is compact, zodat iedereen voldoende individuele aandacht krijgt. De training wordt gegeven door jongerenwerker Linda van Vliet. Zij is al jaren als beroepskracht werkzaam in Blits en heeft veel ervaring opgedaan met het oppassen en wil haar eigen ervaringen graag delen en bespreken met de cursisten.   

Bij voldoende animo start de eerste sessie op dinsdag 11 mei 2021 tussen 19.00-20.30 uur. Op dit moment zijn er nog plaatsen vrij en kan men zich nog aanmelden. De cursus wordt gegeven in het jongerencentrum Blits, de Brink 10d te Hoevelaken en is gratis voor de jeugd uit de gemeente Nijkerk. 

Meer informatie kunt u vinden op www.pitnijkerk.nl en opgave kan via: www.pitnijkerk.nl en/of linda@jongerenwerknijkerk.nl

 

 

 

 

 

 

Voor eventuele vragen: info@jongerenwerknijkerk.nl.

Terug naar de vorige pagina