Escaperoom “Vrijheidsexpres” bij Aeres

Op donderdag 7 april komt de Escaperoom “Vrijheidsexpres” naar het Aeres VMBO in Nijkerk. Dit wordt georganiseerd door Bibliotheek Nijkerk en Spectrum in het kader van de Vrijheidsdagen. De Vrijheidsexpres van de provincie Gelderland toert in 2022 langs scholen, bibliotheken en musea. De Vrijheidsexpres is een escaperoom in een vrachtwagen waarin deelnemers in het jaar 2122 belanden. Een jaar waarin persoonlijke vrijheid niet meer zo vanzelfsprekend is. De deelnemers krijgen de opdracht hun vrijheid terug te winnen.

Zes deelnemers nemen plaats in de escaperoom de rest van de klas gaat ondertussen in een klaslokaal met ‘escapekisten’ aan de gang. Om ervoor te zorgen dat de deelnemers uit de vrachtwagen kunnen ontsnappen, proberen hun klasgenoten de codes van de kisten te ontrafelen. Na afloop van het spel praat de hele groep onder begeleiding na over hun ervaring met de escaperoom. Wat is er geleerd over de waarde van vrijheid? “Hoe zie jij vrijheid en welke rol en inspraak heb je hier zelf in?”

Van februari tot en met september 2022 organiseren alle 20 Gelderse bibliotheken een Vrijheidsdag. In heel Gelderland wordt zo de vrijheid gevierd. Vrijheidsdagen maken onderdeel uit van Gelderland in Vrijheid en wordt mede mogelijk gemaakt door Rijnbrink en Provincie Gelderland. Kijk voor meer informatie op www.vrijheidgelderland.nl.

Terug naar de vorige pagina