Arthur Japin en Khalid Boudou komen naar Nijkerk

Op donderdag 22 september komen de auteurs Arthur Japin en Khalid Boudou naar Nijkerk.

Khalid Boudou zal op donderdagmiddag 22 september spreken op diverse middelbare scholen. Om 16.00 uur is er een extra lezing voor geïnteresseerden bij Kade 10.
Khalid Boudou brak in 2001 door met zijn debuut Het Schnitzelparadijs, het verhaal van een jonge Nederlandse Marokkaan die werkzaam is in de spoelkeuken van een groot restaurant. Het boek was een commercieel succes, niet in de laatste plaats omdat het in 2005 werd verfilmd. Ook zijn romans De President (2005) en de jeugdroman Pizzamaffia (2007) werden verfilmd. Voor Pizzamaffia ontving hij de Jonge Jury debuutprijs. Kaartjes kunnen besteld worden via de website van de Bibliotheek, www.bibliotheeknijkerk.nl.

Arthur Japin zal op donderdagavond 22 september in theater Streams Breede Beek spreken over “Wat stilte wil” (Anna Witzen). Arthur Japin debuteerde in 1996 met de verhalenbundel Magonische Verhalen. Zijn doorbraak volgde een jaar later met De zwarte met het witte hart. Naast zijn schrijverschap is Japin actief als scenarioschrijver voor film en toneel, televisiepresentator en acteur. Japin is een graag geziene gast in tv-programma’s, o.a. bij Avro’s Kunstuur en RTL Late Night. Kaartjes kunnen besteld worden via de website van de VUN, www.lerenisvun.nl 

De Boekenweek van Jongeren is een landelijke campagne die dit jaar van 15 t/m 26 september plaatsvindt. Tijdens deze week organiseren Boekhandel Roodbeen, Boekhandel den Hertog, VUN en Bibliotheek Nijkerk gezamenlijk diverse activiteiten voor de jongeren, bijvoorbeeld Meet & Greets met o.a. Lisa van Campenhout en Hans Mijnders, maar ook een graffiti workshop, spelletjesavonden en diverse (creatieve) workshops. 

Alle informatie over deze activiteiten kun je vinden op de website van de Bibliotheek, www.bibliotheeknijkerk.nl.

Terug naar de vorige pagina