Lezing Ziekte van Parkinson voor patiënten en mantelzorgers

11 Okt
Bibliotheek Nijkerk, Frieswijkstraat 99, Nijkerk
19.00 uur - 21.00 uur

Sigma organiseert op woensdagavond 11 oktober een lezing over de Ziekte van Parkinson voor patiënten en mantelzorgers. 

De Ziekte van Parkinson is een hersenaandoening. Het is één van de snelst groeiende ziektes ter wereld. Het treft jong en oud. De komende jaren zal het aantal mensen met de Ziekte van Parkinson alleen maar toenemen. Het is een ingewikkelde ziekte. Dit komt omdat klachten in de loop van de tijd steeds erger worden. Voor de persoon zelf en zijn naaste kan dit erg moeilijk zijn. 

Op woensdagavond 11 oktober tussen 19.00 – 21.00 uur heeft Sigma een gastspreker over dit thema uitgenodigd in de Bibliotheek van Nijkerk. De lezing wordt gegeven door Merko Tigelaar, die na een zoektocht van meer dan tien jaar de diagnose Ziekte van Parkinson kreeg. Sindsdien heeft hij geprobeerd zoveel mogelijk te weten te komen over deze ziekte. In 2021-2022 heeft hij er een boek over geschreven en een stichting opgericht. 

Als ervaringsdeskundige zal hij je deze avond meenemen in het soms lange traject tussen klachten en diagnose en de verschillende varianten en symptomen. Naast de lichamelijke aspecten is er ook aandacht voor de mentale gezondheid van zowel patiënt als mantelzorger/naaste. 

Opgeven voor de lezing kan tot uiterlijk 1 oktober via: ahooijer@sigma-nijkerk.nl of per telefoon: 033-2474830.

Terug naar de vorige pagina